Gon bao kai – Chinese kip

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4-6
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 45 m
Bezig met laden...
(5 / 5)

Gon bao kai is een licht tot pittig Chinees recept met kip. De saus heeft een kruidig en enigszins zoetzure smaak waarbij zoet de overhand heeft. De saus gaat goed samen met kip en groenten. Ik maak het gerecht compleet met gewokte wortel, paprika en ui, maar het kunnen natuurlijk ook andere groenten zijn.

Ingrediënten

  • Gon bao kai - Woksaus
  • Kip en groenten
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1 - Woksaus maken

    Snijd de knoflook en rasp de gember zeer fijn. Doe een beetje olie in een wok en fruit de knoflook en gember enkele minuten op een laag vuur. Bak vervolgens ook de fijngesneden bosuitjes even mee.

  • Stap 2

    Zet het vuur wat lager en voeg vervolgens de kippenbouillon, azijn, suiker, sojasaus, oestersaus en sambal toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Schep regelmatig even door.

  • Stap 3

    Voeg dan de sesamolie en het maizenapapje toe om de saus in te laten dikken. (Je kunt ook gebruik maken van 1 el maizena express). Laat de Gon bao kai woksaus in een schaaltje afkoelen en maak de wok- of hapjespan even schoon om hierin de kip en groente te wokken.

  • Stap 4 - Kip en Groenten

    Maak de wortels schoon en schaaf of snijd ze ze in dunne plakken. Zet de wok op een hoog vuur en wok in 1 el olie de wortel en schep deze regelmatig even om.

  • Stap 5

    Maak nu de paprika schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm. Laat ze lekker meewokken bij de wortels.

  • Stap 6

    Maak de ui schoon en snijd deze in grove stukken en houd deze nog even apart.

  • Stap 7

    Neem de gewokte wortel en paprika uit de pan en houd deze even apart. Wok nu met 1 el olie de ui even glazig aan.

  • Stap 8

    Snijd de kippendijen in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Schep de gewokte ui uit de pan en doe deze bij de apart gezette wortel en paprika. Bak nu de kip met 2 el woksaus in de pan. Schep deze regelmatig even goed door.

  • Stap 9

    Doe na 5 minuten de wortel, paprika en ui bij de kip en voeg de overige Gon bao kai woksaus toe aan het geheel. Laat alles met regelmatig even omscheppen lekker 10 min. doorkoken.

x

Lost Password