Tomatensaus

Pastasaus met kruiden in de pan
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(5 / 5)

Een mooie Italiaans basis tomatensaus voor over de pizza of als basis pastasaus. Gemaakt met rijpe Pomodori op basis van een traditioneel familierecept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de ui en knoflook brunoise (in kleine blokjes). Doe wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook op een middelmatig vuur glazig. Hierdoor komen de smaken goed vrij.

  • Stap 2

    Voeg nu de tomatenblokjes, Italiaanse tuinkruiden, suiker en de peperoncino toe aan het geheel. Breng dit rustig aan de kook en laat het vervolgens 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.

Tips & variaties

  • Serveer de saus met verschillende soorten pasta's of gebruik hem voor op de pizza!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt