Tomaat- paprika courgettesoep

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 60 m
  • Klaar in: 1:10 h
Loading...
(0 / 5)

Houd je van verse soep van groenten zoals tomaat en paprika? En helemaal als je niet zoveel handelingen hoeft te verrichten om deze te maken? Dan is deze smaakvolle soep van tomaat, paprika en courgette een goede optie.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op de stand circulatiegrillen op 180°C. Heb je geen grill stand, verwarm de oven dan voor op 200°C hete lucht.

  • Stap 2

    Was de tomaten, paprika's en de courgette en snijd deze in grove stukken. Pel de rode ui en snijd deze in grove stukken.

  • Stap 3

    Leg de groentes en de rode ui in een braadslee of op de plaat van de oven. Besprenkel met olijfolie en zet de plaat of slee in het midden van de verwarmde oven.

  • Stap 4

    Rooster de groentes gedurende 40 minuten in de oven. Wanneer ze wat zwart geblakerde plekken krijgen en er wat verschrompeld beginnen uit te zien, haal je ze uit de oven.

  • Stap 5

    Pel in de tussentijd de knoflook en snijd deze fijn. Haal het kroontje van de peper, halveer deze en verwijder de zaadjes, snijd de peper in grove halve ringen.

  • Stap 6

    Verwarm in een grote pan wat olijfolie en fruit hierin de ui rustig aan, voeg vervolgens de knoflook en de Spaanse peper toe.

  • Stap 7

    Was de takjes kruiden, klop deze goed af zodat ze wat droger zijn. Strip de blaadjes van de rozemarijn en tijm en voeg deze toe. Voeg vervolgens de paprikapoeder, kerriepoeder en chilipoeder toe en bak dit op laag vuur even mee.

  • Stap 8

    Laat het geheel zo'n 5 minuten rustig fruiten.

  • Stap 9

    Als de tomaten en paprika's klaar zijn, trek je van de paprika's de steeltjes af, deze gooi je weg. Vervolgens doe je de tomaten, paprika's, courgette en rode ui in een pan. Het vocht uit het bakblik mag erbij in.

  • Stap 10

    Neem een staafmixer en pureer het geheel tot een gladde soep.

  • Stap 11

    Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg het water toe en roer goed door. Voeg naar smaak in ieder geval zout toe en houd je van een wat pittigere soep voeg dan ook nog wat peper toe aan het geheel. De soep is klaar om gegeten te worden, maar kan ook op een later moment worden gegeten.

Tips en variaties

  • Vind je de soep te dik? Voeg dan meer water toe.

  • Dit soepje is ook zeer geschikt voor op een Tapas plank.

  • Je kan de soep ook gepositioneerd invriezen. Erg makkelijk als je het bijvoorbeeld later in de week als lunch wilt eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt