Stoofvlees – Vlaams

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 2:0 h
  • Klaar in: 2:10 h
Loading...
(4 / 5)

Heerlijk Vlaams stoofvlees, natuurlijk met Patattekes

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de ui en de knoflook. Snijd vervolgens het vlees in niet al te kleine stukjes. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en haal deze door het bloem.

  • Stap 2

    Verhit de boter of de olijfolie in een braad- of stoofpan. Bak vervolgens het vlees lichtbruin aan. Voeg de uien en knoflook hieraan toe en bak dit 2 minuten mee.

  • Stap 3

    Voeg de laurier, tijm, kruidnagel, nootmuskaat, kruidenblokje en het bier toe aan dit geheel en laat dit ruim 2 uur stoven.

  • Stap 4

    Je kunt het vocht van het vlees een klein beetje binden als het te dun is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt