Dit recept van goulash heet in Hongarije pörkölt. Het is een goed smakende traditionele goulash waarvan het vlees na 2 uur stoven heerlijk zacht in de mond wegsmelt.
Meng alle kruiden door elkaar.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Doe dit ook met de paprika's.
Neem een grote pan en bak de spekblokjes in de boter goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze even apart.
Bak nu in het bakvet 1/3 deel van de rundvlees blokjes en strooi hier 1/3 deel van de kruidenmix over.
Als de blokjes lichtbruin zijn schep ze uit de pan en houdt ze even apart. Voeg nu weer 1/3 deel van de rundvlees blokjes in de pan en strooi hier 1/3 deel van de kruidenmix over.
Als de blokjes lichtbruin zijn schep ze uit de pan en houdt ze even apart. Voeg nu het laatste deel van de rundvlees blokjes in de pan en strooi hier de rest van de kruidenmix over. Bak ook dit goudbruin en schep het vervolgens uit de pan.
Snipper ondertussen de ui in kleine stukjes en doe dit samen met de gesneden paprika in de pan en laat het geheel even bakken. Mocht er niet genoeg boter in de pan zitten voeg dan iets boter of olijfolie toe.
Voeg na 5 minuten vervolgens de spekjes, het gebakken rundvlees en de bloem toe aan het geheel en laat het nog even meebakken. Blus het geheel af met de wijn. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, 200 ml water en het bouillonblokje toe.
Zet de warmtebron op een lage stand en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel schuin op de pan. Kijk elk 30 min. even in de pan en roer het geheel door. Proef na twee uur even hoe zacht het vlees is en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.
Als het vlees lekker zacht is en bijna uit elkaar valt in de mond, dan is het klaar en kan het gegeten worden.
Lekker met zilvervliesrijst.