Gekruide hamburgertjes met erwtensalade

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Heerlijke kruidige hamburgertjes met een frisse salade van gestampte doperwten en flatbread.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm een koekenpan op matig vuur. Bak al roerend de komijn en de gedroogde chilivlokken. Wanneer het begint te geuren haal je de kruiden uit de pan en doe je dit in een vijzel. Heb je geen vijzel? Leg het dan op een snijplank en rol er met een deegroller overheen zodat het wat fijn is. Snipper vervolgens de ui en fruit deze even in dezelfde pan met wat olie.

  • Stap 2

    Week in een kom het broodkruim met de melk, totdat alle melk is opgenomen. Meng gehakt, broodkruimmengsel, zout, peper, ui en het kruidenmengsel goed in een kom. Vorm 12 even grote hamburgertjes, van ongeveer een centimeter dik. Verwarm op matig voer een beetje olie in de pan en bak de hamburgertjes in 2 tot 3 minuten per kant gaar.

  • Stap 3

    Zet voor de salade de doperwten in twee minuten in kokend water, giet af en prak grof met een vork. Meng doperwten, munt, citroen, olijfolie, zout en peper.

  • Stap 4

    Verdeel de hamburgers over de borden en serveer met flatbread en de salade van doperwten. Maak er eventueel een sausje bij van yoghurt, citroenrasp en munt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt