Heb je zin in een gezonde, snelle maaltijd? Een maaltijd, die prima past in een calorie-arm eetpatroon? Maak dan dit recept van gegrilde kip met venkel en pestokrieltjes.
Halveer de krieltjes en kook ze in 12 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten (zonder olie of boter) goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord of in een schaaltje.
Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknollen en verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in de lengte in flinterdunne plakjes. Dit gaat heel mooi met een mandoline.
Schep de kip om met het citroensap, de olie en wat zout en peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip aan beide zijden goudbruin. Verhit een wokpan en wok daarin de venkel en de krieltjes met een eetlepel olie even aan. Schep de pesto er doorheen.
Snijd de rucola grof en schep dit door de de krieltjes en de venkel. Schep het geheel in een schaal en strooi de pijnboompitten erover heen.
Snijd de grilde kippendijen in mooie tranches en leg deze bovenop het gerecht. Schaaf wat Parmezaanse kaas grof over de schotel heen.