Mexicaanse bowl, beter bekend als een taco bowl, is een heerlijke manier om de leftovers van een Mexicaanse avond op te maken. Ook lekker om mee te nemen als lunch. Voor dit recept wordt er gebruikt gemaakt van meerdere recepten op deze website.
Kook de rijst, couscous of andere graansoort naar keuze volgens de receptuur op de verpakking.
Pak een kom en doe hierin de gekookte rijst of couscous. Hierop bouw je je salade met diverse andere ingrediënten naar keuze. In dit recept vind je een voorbeeld.
Het is lekker om bijvoorbeeld iets van vlees, kip of een vleesvervanger bij je Mexicaanse bowl te eten. Beleg de rijst of couscous bijvoorbeeld met krokante kipstukjes of mexicaans gehakt.
Om meer het idee van een saladebowl te krijgen kun je een slasoort naar keuze toevoegen, in dit geval is er gekozen voor ijsbergsla. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld wat koude mais of bonen aan toevoegen. Ook een schep mangosalsa en/of guacamole is erg lekker om erbij te doen. De guacamole kun je zelf maken volgens het hierboven gelinkte recept of kant en klaar kopen in de supermarkt.
Als dressing is voor deze bowl gebruik gemaakt van enchiladasaus, deze kun je bijvoorbeeld over je mais en/of bonen doen, of al eerder op de rijst gieten. Enchiladasaus kun je maken volgens dit recept op deze website of kopen in de supermarkt.
Leg om het geheel af te maken wat schijfjes avocado op de bowl en maak af met wat tacokruim voor de krokante touch. Eet smakelijk!