Baskische kabeljauw met paprika (Ajoarriero)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(3.3 / 5)

Maak kennis met deze kabeljauw met paprika, een van oorsprong Baskisch gerecht. Dit is een kleurig en smaakvol eenpansgerecht.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verhit de olijfolie in een grote diepe hapjespan en voeg de ui, paprika's, oregano en knoflook toe. Bak dit zachtjes ca. 5 min. onder af en toe omscheppen.

  • Stap 2

    Voeg vervolgens de tomaten, olijven, suiker, chilipoeder en de azijn toe. Laat alles 3 min. pruttelen op een matig tot hoog vuur, onder af en toe omscheppen, totdat de tomaten wat zachter zijn geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Stap 3

    Snijd de kabeljauw in 4 of meer gelijke stukken. Leg deze in de pan op het groentemengsel. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het geheel vervolgens 5 tot 7 min. zachtjes pruttelen tot de vis precies gaar is. Serveer de vis en groente in diepe borden en garneer de vis af met wat fijn gesneden peterselie.

Tips & variaties

  • Doe er lekker zelf gebakken boerenbrood bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt