Stoof van wild zwijn

Wildzwijnstoof met aardappelpuree en rode kool op bord
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 3
  • Voorbereiding: 30 m
  • Kooktijd: 2:0 h
  • Klaar in: 2:30 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een stoof van wild zwijn met spekjes, rozemarijn en kastanjechampignons, welke qua geur en smaak uitstekend past bij de herfst.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Dep het vlees droog en bestrooi het met wat peper en zout. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Braad het vlees (zonodig in 2 porties) aan en schep het vlees daarna uit de pan.

  • Stap 2

    Bak in het achtergebleven bakvet de spekreepjes, de ui en de knoflook voor ongeveer 5 minuten. Schep het vlees erdoor.

  • Stap 3

    Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de fond, de rozemarijn en de jeneverbessen toe en breng aan de kook.

  • Stap 4

    Zet het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in 2 uur gaar.

  • Stap 5

    Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in niet al te kleine stukjes. Voeg de champignons tegen het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik om het geheel wat te binden een eetlepel of 2 Maïzena-Express, totdat je de juiste binding hebt.

  • Stap 6

    Combineer de stoof met bijvoorbeeld aardappelpuree en rodekool met appeltjes.

Tips & variaties

  • Ook lekker met boerenfriet.

x

Lost Password