Ontbijtcake met zomerfruit

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 60 m
  • Klaar in: 1:20 h
Bezig met laden...
(0 / 5)

Favoriet in ons gezin. De ontbijtcake met vers zomerfruit. Hiermee de dag starten is pure verwennerij.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de havermout of boekweit tot meel met bijvoorbeeld een staafmixer. Meng de fijngemalen havermout of boekweit met het bakpoeder, vanillepoeder en het zout.

  • Stap 2

    Rasp de wortels. Maak de dadels en de banaan fijn in de keukenmachine. Doe hier de amandelmelk en de geraspte wortel bij. Mix dit met de havermout en andere droge ingrediënten tot een soepel beslag.

  • Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep het mengsel in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Verdeel vervolgens het zomerfruit over de bodem.

  • Stap 4

    Mix de grove haver- of boekweitvlokken met de kokosbloesemsuiker, de kokosolie en de spekkoekkruiden tot een kruimelig deeg en verdeel dit over het fruit. Bak de cake in 50-60 minuten in de oven. De cake is gaar als een satéprikker nagenoeg droog uit de cake komt. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.

Tips & variaties

  • Serveer de cake met wat verse aardbeien en frambozen.

x

Lost Password