Koetje in de wei (hamburger)

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 25 m
Bezig met laden...
(5 / 5)

Dit is onze befaamde hamburger waar iedereen gelukkig van wordt bij het horen van de naam. Eén keer gegeten en je bent verkocht.

Met onze secret hamburgersaus is het gehele plaatje compleet. Klik hier voor het recept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak eerder op de dag de secret hamburgersaus, deze moet namelijk afkoelen. (Klik op de link in de introtekst!)

  • Stap 2

    Neem de kwaliteitshamburger ruim opt tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.

  • Stap 3

    Was vervolgens alle groente en snijd de komkommer (1/4 deel), tomaat en ui in dunne plakken. Rasp de wortel in reepjes (julienne). Neem 2 tot 3 slablaadjes en snijd deze in smalle reepjes.

  • Stap 4

    Neem een groot bord en leg hier twee sneetjes boerenbrood op van ongeveer 2 cm dik. Besmeer de sneetjes brood met de secret saus (een eetlepel per sneetje) en verdeel hier overheen de sla en wat van de rode kool, wortel, komkommer en tomaat. Fruit de uiringen zachtjes in een koekenpan.

  • Stap 5

    Neem een grillpan en laat deze goed warm worden. Leg de op kamertemperatuur gekomen burger in de pan of op de grillplaat en grill deze 3 minuten per zijde aan. Neem de gegrilde burger uit de pan en leg hem op het groentebedje. Doe de uiringen er bovenop.

Tips & variaties

  • Pin je niet teveel vast op de ingrediënten, verander af en toe van garnering en wees creatief. Bacon, spiegeleitje, Cheddar etc.

  • Vergeet niet onze super heerlijke secret hamburgersaus te maken.

  • Heb je een grote groep eters en wil tegelijk aan tafel, doe dan het volgende: Zet de oven op 180 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Bak de hamburgers in een grillpan 1,5 minuten aan iedere zijde voor. Leg ze vervolgens op de bakplaat. Als alle hamburgers voorgebakken zijn zet ze dan gedurende 4 minuten in de voorverwarmde oven.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password