Groene aspergesalade met aardappeltjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Loading...
(0 / 5)

Een echte aanrader is deze salade met asperge. Heerlijk knapperig en fris, lekker om te eten in de lente en zomer.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht en haal de bakplaat vooraf uit de oven. Bekleed de bakplaat met bakpapier of een bakmatje. Spoel de cherrytomaatjes af, doe ze in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, een snuf zout en wat suiker.

  • Stap 2

    Spoel de krieltjes af en halveer deze. Verdeel de krieltjes over de bakplaat. Meng in een schaaltje een goede scheut olijfolie met de tijm, rozemarijn, oregano en wat zout. Verdeel dit over de aardappeltjes. Verdeel de kruidenolie even goed met je hand over de aardappeltjes. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de aardappeltjes goudbruin en krokant in circa 30 minuten. Schep ze na 15 minuten even om. Zet na het omscheppen de cherrytomaatjes ook in de oven en haal deze er op het zelfde moment als de aardappeltjes uit.

  • Stap 3

    Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden, strooi de pijnboompitten in de pan en rooster deze een aantal minuten totdat deze goudbruin zijn. Let op! pijnboompitten verbanden snel, houdt ze dus in de gaten en beweeg ze regelmatig in de pan. Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan.

  • Stap 4

    Plaats de koekenpan die je voor de pijnboompitten gebruikt hebt terug op de kookplaat. Doe een scheutje olie in de pan en bak op laag vuur de rauwe ham aan weerszijde krokant. Laat de ham daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

  • Stap 5

    Doe de basilicum, knoflook en wat olijfolie in een keukenmachine of staafmixer en pureer dit tot een pesto olie.

  • Stap 6

    Laat een grillpan warm worden. Snijd ondertussen de onderkant oftewel het houtige deel van de asperges af (zo'n 1,5 cm). Smeer de asperges in met de pesto olie en leg deze in de grillpan.

  • Stap 7

    Grill de asperges zo'n 3 tot 4 minuten, draai ze om en grill opnieuw 3 tot 4 minuten.

  • Stap 8

    Verdeel in de tussentijd de veldsla aan één kant van het bord. Leg de gegrilde asperges hierop en garneer deze met fijn geknede rauwe ham, pijnboompitten, gepofte tomaatjes en schaaf er wat parmezaanse kaas overheen. Schep er wat aardappeltjes bij en het bord is klaar om op te dienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt