Mozzarellasalade met zongedroogde tomaat

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(0 / 5)

Een heerlijke zomerse salade met mozzarella. Lekker als bijgerecht en met brood.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, bewaar de olie. Doe de zongedroogde tomaten, basilicum, peterselie, kappertjes, knoflook en balsamico-azijn in een keukenmachine, blender of staafmixer. Doe een scheutje olie van de zongedroogde tomaten erbij en draai het geheel tot er een gladde massa ontstaat. Voeg eventueel meer olie toe om het mengsel dunner te maken. Breng het mengsel eventueel op smaak met wat peper. Het mengsel moet uiteindelijk een dressing worden dus hij mag wel wat dunner zijn dan een tapenade.

  • Stap 2

    Verdeel de sla over 4 borden en leg daar plakken mozzarella op. Verdeel vervolgens de gedroogde tomaten dressing over het geheel en dien de salade op.

Tips & variaties

  • Wanneer je minder olie toevoegt kan de dressing ook als tapenade worden gebruikt voor op brood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt