Griekse salade met olijven en feta

  • Portie: 4
  • Bereiding: 15 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(5 / 5)

Griekse salade met onder andere feta, zwarte olijven, komkommer en rode ui. Een perfect bijgerecht om een Griekse maaltijd compleet te maken.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Nutrients

Calories
230

Werkwijze

  • Stap 1

    Snijd de sla in dunne repen en was deze, doe de sla vervolgens in een kom.

  • Stap 2

    Was de tomaten en snijd deze in grove stukken met een afmeting van ongeveer een centimeter. Was en schil de komkommer, snijd deze in plakken van ongeveer een halve centimeter. Snijd de komkommerplakken vervolgens in partjes. Doe de tomaat en de komkommer bij de sla.

  • Stap 3

    Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen. Snijd de olijven in plakjes of gebruik een potje met gesneden zwarte olijven. Voeg ook deze ingrediënten aan de sla toe.

  • Stap 4

    Snijd een stuk van ongeveer 50 gram van de feta of witte kaas af. Snijd de feta vervolgens in blokjes van ongeveer een halve centimeter en doe het in de kom bij de sla.

  • Stap 5

    Meng het geheel door elkaar en maak de sla vervolgens af met olijfolie of een oliedressing naar keuze.

Tips & variaties

  • Vind je de smaak van rode ui wat scherp, kook dan wat water en laat de gesneden rode ui er zo'n 5 minuten in staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt