Broodje pittige kip komijnmayo

  • Portie: 4-12
  • Bereiding: 0 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4.3 / 5)

Een goed gelegd broodje gaat er als lunch of tijdens een buffet altijd wel in. Hier een variant met pittige kip en rode ui op een mayonaise van gebrande komijn. De keuze van het type brood of hoe gesneden kun je zelf bepalen.  Ook heerlijk als crostini bij de high tea of borrel neer te zetten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Zet de rode ui in een schaaltje warm water (uit de kraan) en laat dit even weken. Dit haalt de scherpe smaak uit de rode ui.

  • Stap 2

    Meng in een diep bord de bloem met wat zout en het chilipoeder. Doe het ei in een tweede diep bord en de paneermeel in een derde bord. Haal de kippendijen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.

  • Stap 3

    Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijen in ongeveer 10 minuten opeen halfhoog vuur gaar en mooi bruin.

  • Stap 4

    Meng de mosterd en de komijn door de mayonaise en bestrijk het brood hiermee.

  • Stap 5

    Verdeel de sla over het brood. Snijd de kip in repen en verdeel dit over de sla. Laat de ui uitlekken. Verdeel de Parmezaanse kaas en de ui over de kip. Maak het geheel af met wat peterselieblaadjes en wat gemalen peper.

Tips & variaties

  • Ook lekker op een crostini of grof boerenbrood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt