Nederlandse macaroni

  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(2.9 / 5)

Een snel gerecht op basis van macaroni uit de categorie ‘Kook simpel’. Elleboogjes in combinatie met ui, prei, wortel en gekookte worst, smullen maar.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen en de wortel in blokjes.

  • Stap 2

    Zet ondertussen een pan water op voor de macaroni. Wil je de wortel wat zachter, kook deze dan in een klein pannetje even een paar minuten.

  • Stap 3

    Kook de macaroni in 7-8 minuten gaar. Fruit de ui zachtjes in wat boter. Als de ui mooi zacht is, doe er dan naar smaak wat kerriepoeder bij. Voeg daarna de prei en de wortel toe. Laat het geheel even bakken. schep met regelmaat even om.

  • Stap 4

    Snijd ondertussen de gekookte worst en de kaas in kleine stukjes.

  • Stap 5

    Voeg de macaroni na het afgieten toe aan het groentemengsel en roer het goed door elkaar. Voeg eerst de worst toe en daarna de kaas.

Tips & variations

  • De macaroni is lekker met wat ketchup of met een spiegeleitje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt