Gestoofde courgette

  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijk gezond warm of koud bijgerecht.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakjes. Houd de helft van het basilicum apart en snijd de rest in reepjes.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. Voeg het gesneden basilicum en de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peperoncino. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten stoven.

  • Stap 3

    Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi vlak voor het serveren over de courgette.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt