• Hoeveelheid: 5
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 35 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(4 / 5)

Dit is een recept voor een originele gehaktbal volgens grootmoeders recept. Heerlijk bij een stamppot of op een broodje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er 5 mooie ballen van. Verwarm in een braadpan de boter. Als deze heet genoeg is voeg dan de ballen toe en bak ze rondom mooi bruin. Voeg 150 tot 200 ml water toe en laat de ballen ongeveer 30 minuten sudderen op een matig vuur. Doe de deksel schuin op de pan. Draai de ballen tussendoor met regelmaat even om.

Tips & variations

  • Maak er een meer Indische bal van door er 1 el mosterd en 2 el ketjap in te doen.

  • Ook is het lekker om door de bal een fijngesneden uitje te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt