Crostini – Tomaat en ricotta

Crostini-ricotta en tomaat
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Deze crostini met luchtige ricotta en geroosterde tomaat is heerlijk als borrelhapje en past ook prima op een Tapas plank. Makkelijk te maken, waardoor je snel met anderen van dit hapje kunt genieten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht. Haal het rooster eruit en leg deze klaar op het aanrecht.

  • Stap 2

    Snijd de baguette of pistolet in dunne plakken en leg deze op het rooster. Besmeer met wat olijfolie.

  • Stap 3

    Zet het rooster in de oven en rooster de broodjes voor ongeveer 10 minuten. De broodjes kunnen uit de oven wanneer deze goudbruin zijn. Leg de broodjes als ze klaar zijn op een plank. Ontvel het teentje knoflook en schaaf deze over de broodjes.

  • Stap 4

    Doe de ricotta in een schaaltje, voeg één eetlepel olijfolie, zout en peper en het citroensap toe. Maak de ricotta luchtig door met de staafmixer door het mengsel heen te gaan.

  • Stap 5

    Snijd de rest van de knoflook fijn, was de blaadjes basilicum, klop deze goed uit en snijd deze ook fijn. Doe beide ingrediënten bij de ricotta en roer goed door. Zet het schaaltje even weg in de koelkast tot gebruik.

  • Stap 6

    Was de tomaatjes en halveer deze. Leg ze in een ovenschaal en voeg de resterende olijfolie, witte wijnazijn en gedroogde basilicum toe. Zet deze voor 10 minuutjes in de al verwarmde oven.

  • Stap 7

    Pak een broodje en schep hier een eetlepel van het ricottamengsel op en smeer dat een klein beetje uit over het gehele broodje. Doe een schepje van de geroosterde tomaatjes er bovenop. Garneer de Crostini's eventueel met wat gehakte pistachenootjes en presenteer de crostini's bijvoorbeeld op een mooie schaal of plank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt