Crostini – Zalm en roomkaas

crostini met zalm en roomkaas op plank
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Deze crostini met zalm en roomkaas is heerlijk als borrelhapje en past ook prima op een Tapas plank. Makkelijk te maken, waardoor je snel met anderen van dit hapje kunt genieten.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht. Haal het rooster eruit en leg die klaar op het aanrecht.

  • Stap 2

    Snijd de baguette of pistolet in dunne plakken en leg deze op het rooster. Besmeer deze met wat olijfolie.

  • Stap 3

    Zet het rooster in de oven en rooster de broodjes voor ongeveer 5 minuten. De broodjes kunnen uit de oven wanneer deze goudbruin zijn. Leg de broodjes als ze klaar zijn op een plank.

  • Stap 4

    Neem 2 theelepeltjes, haal met het ene lepeltje een schepje roomkaas uit het bakje en schep deze met het andere lepeltje eraf. Herhaal dit een aantal keer, er ontstaat dan een canelle (een ovale vorm). Leg de canelle op het broodje. Lukt dit niet leg dan een mooi schepje op het broodje.

  • Stap 5

    Herhaal stap 4 totdat elk broodje een schepje roomkaas erop heeft liggen.

  • Stap 6

    Snijd de plakken zalm in drieën. Krul op elk broodje een stukje zalm.

  • Stap 7

    Top elke crostini af met een kappertje en presenteer de crostini's bijvoorbeeld op een mooie schaal of plank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt