Broccolisoep met bacon

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(4 / 5)

Romige, gebonden broccolisoep met een hartige bite door de knapperige bacon.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Bak de ui en bacon in circa 5 minuten in een ruime pan op een halfhoog tot hoog vuur totdat alles mooi gebruind is. Neem uit de pan en zet weg.

  • Stap 2

    Doe de aardappel en de bouillon in de pan, breng aan de kook en voeg de broccoli toe. Laat dit circa 8 minuten koken totdat de aardappel zacht is en de broccoli gaar.

  • Stap 3

    Doe de soep in een blender of gebruik een staafmixer om hem glad te maken. Voeg ui en bacon, zout en peper toe en roer om te mengen. Bewaar een beetje van het ui-baconmengsel om te decoreren. Schep de soep in kommen en doe een schepje van het ui-baconmengsel er over heen.

  • Stap 4

    Deze soep is goed te bewaren in de vriezer in een luchtdichte verpakking. Maximaal 3 maanden.

Tips & variaties

  • Gebruik de stelen van de broccoli om een groentebouillon te maken. Snijd de stelen in kleine stukken en kook deze voor ongeveer 10-15 minuten. Gebruik ze niet voor de soep zelf.

x

Wachtwoord kwijt