Nagerecht

Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 800 ml melk
  • 400 gr bloem/meel
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • Beetje zout
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Soeplepel
  • Spatel
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 210
  • Vet: 6.5 g
  • Eiwit: 7.6 g
  • Koolhydraten: 30 g

Pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken eet je altijd thuis, dat waren de woorden van mijn Opa als hij op woensdagmiddag pannenkoeken had gebakken.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 115 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels steviakristal
  • 250 g aardbeien
  • 250 blauwe bessen
  • Fruit naar keuze en smaak

Mascarponetoetje – blauwe bessen

Een lekker koolhydraatarm dessert van mascarpone met verse aardbeien en blauwe bessen. Je kunt dit recept maken met elk vers fruit.…

(4.2 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Slagroom
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el lemon curd
  • 1 bakje Frambozen
  • 1 bakje Blauwe bessen
  • 10 Lange vingers

Mascarpone met zomerfruit

Zomers toetje met een twist van fruit. Ook leuk op feestjes of bij het kerstdiner in kleine glaasjes.

(2.9 / 5)
Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 1 grote mango of 2 kleine mango's
  • 500 g magere kwark
  • 250 g mascarpone
  • 80 g witte basterd suiker
  • 25 g amandelschaafsel
  • Lange vingers
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 400
  • Eiwit: 11 g
  • Koolhydraten: 48 g
  • Vet: 18 g

Mango tiramisu

Een tropische variatie op tiramisu. Erg lekker en makkelijk te maken.

(3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • 75 g kristalsuiker
  • Mespunt bakpoeder
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 blikjes mandarijnen
  • 75 g magere yoghurt
  • 375 g magere kwark
  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van een halve citroen
  • 125 ml slagroom
  • Mespuntje zout

Mandarijntaartje

Een frisse en zachte mandarijn-kwarktaart. Lekker om te serveren als nagerecht, maar natuurlijk ook lekker als een lekker stukje taart.

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 500 ml rode port
  • 500 ml water
  • 6 el suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 vanillepeulen
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels

Kruidige stoofpeertjes

Deze stoofpeertjes laten een volle smaak van vanille, kaneel en anijs achter in de mond.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 8 vellen roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • 2 el kristalsuiker
  • 5 el frambozenjam
  • 1 citroen, de schil geraspt en het sap geperst
  • 300 g mascarpone
  • 3 el lemon curd
  • 600 g frambozen

Frambozentaart

Deze zomerse frambozentaart is snel klaar en goed voor 8 personen.

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g pure chocolade
  • 250 g ongezouten boter
  • 150 g basterdsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 90 g zelfrijzend bakmeel of (90 g bloem met 5 g bakpoeder)
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • Handje vol aardbeien (mag ook diepvries)
  • 60 g witte chocolade (in stukjes)

Fudgy Brownie met aardbeien en witte chocolade

Deze heerlijke Fudgy Brownie is een variatie op de ‘Sour Cherry en Pecan Brownies’ van Jamie Oliver en in 30 minuten…

(5 / 5)
Baklava op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kilo Filodeeg
  • 200 gram grof gehakte walnoten
  • 50 gram grof gehakte amandelen
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 60 g boter
  • 1 dl. water
  • 75 g suiker
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • Vanille essence of poeder
  • 2 eetlepels citroensap

Baklava

Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat veelal uit een combinatie van noten,…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g bloem
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 75 g suiker
  • 2-3 friszoete appels
  • 2 tl kaneel
  • 50 g gehakte walnoten
  • 2 el poedersuiker
  • 4 schaaltjes
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 385

Appelcrumble

Appelcrumble met stukjes walnoot. Het lekkerst als het nog een beetje warm is met een toefje slagroom!

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 g bloem
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • 1 ei
  • Snufje zout

Crêpes

Het geheim van de crêpe van onze zuiderburen, nu onthuld bij Chefkokkie. Een crêpe is een dunne variant van de pannenkoek.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr aardbeien
  • 2 el suiker
  • 2 el water
  • 4 el amandelschaafsel
  • 80 ml sinaasappelsap
  • poedersuiker

Crêpe met aardbeien en amandelen

Een heerlijke crêpe met aardbeien of ander zomer fruit overgoten met een zachte karamelsaus en geroosterde amandelen.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 220 gr fijne tafelsuiker
  • 4 el bloem
  • 50 gr gedroogde kokos
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 120 ml citroensap
  • 30 gr gesmolten boter
  • 160 ml melk
  • 2 eieren

Citroen-kokospuddinkje

Dit citroen-kokospuddinkje is een heerlijk friszoet nagerecht, wat doet denken aan een kokosmakroon met een vleugje citroen naar een recept van…

(4 / 5)
Chocolademousse praliné in een glas met twee mikado stokjes en nougatine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 gr Côte d'Or - BonBonBloc Praliné noisette of Melk
  • 150 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 15 gr witte basterdsuiker

Chocolademousse praliné

Een luchtige chocolademousse met een zachte praliné chocoladesmaak. Een dessert moet een mooie afronding zijn van de maaltijd. Dit dessert zorgt…

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak Bastogne- of kandijkoeken
  • 1 blikje gecondenseerde melk (379 gram)
  • 225 g pure chocolade (evt. met een smaakje)
  • 155 g ongezouten boter
  • Zout

Chocolade fudgetaart

A guilty pleasure voor elke chocoladeliefhebber. Een machtige, maar o zo lekkere taart en super makkelijk om te maken.

(4.1 / 5)
x

Wachtwoord kwijt