Frambozentaart

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 20 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(4 / 5)

Deze zomerse frambozentaart is snel klaar en goed voor 8 personen.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Stap 2

    Leg het bladerdeeg op elkaar en zorg dat de plakken goed aan elkaar vast zitten. Zorg dat er één grote plak bladerdeeg ontstaat. Leg vervolgens de plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw de randen ongeveer 1,5 centimeter terug zodat je een verhoogde rand krijgt.

  • Stap 3

    Prik met een vork in de gehele bodem gaatjes, bestrijk vervolgens de gehele bodem met geklopt ei en strooi daarna de suiker er gelijkmatig overheen.

  • Stap 4

    Zet het deeg vervolgens 20 minuten in de oven tot de bodem er goudbruin uitziet. Laat de bodem afkoelen.

  • Stap 5

    Ondertussen verwarm je de frambozenjam samen met 2 eetlepels citroensap. Wanneer dit een mooi glad mengsel vormt zeef je het. Is het mengsel na het zeven nog te dik doe er dan 1-2 eetlepels warm water bij.

  • Stap 6

    Wanneer dit allemaal klaar is bestrijk je de bodem eerst gelijkmatig met het mascarpone mengsel, leg vervolgens de frambozen erop en eindig met het warme frambozenmengsel. Laat dit alles opstijven in de koelkast en smullen maar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt