Een heerlijke crêpe met aardbeien of ander zomer fruit overgoten met een zachte karamelsaus en geroosterde amandelen.
Maak eerst het beslag volgens het Crêpes - basisrecept.
Zet een pan met het liefst een dikke bodem op een midden hoog vuur. Doe de 2 eetlepels suiker samen met de 2 el water in de pan. Als de suiker is opgenomen door het water verhoog dan het vuur en laat het geheel zachtjes borrelen. Als het geheel licht begint te kleuren zet dan het vuur zachter. Neem de pan af en toe even van het vuur op het moment dat de siroop licht begint te kleuren en laat het geheel even in de pan ronddraaien om zo het kookpunt in de siroop te verdelen. (vooral geen lepel meer in de pan doen!) De karamel is klaar als het een goudbruine kleur heeft gekregen. (Let op dat het geheel niet verbrandt!)
Blus de karamel af met het sinaasappelsap en kook het geheel al roerend los. Laat het vervolgens in een andere pan of vuurvaste schaal afkoelen.
Was de aardbeien en halveer ze en meng ze vervolgens met de licht afkoelde karamelsaus.
Rooster in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag het amandelschaafsel lichtbruin. Bak vervolgens de crêpes volgens het basisrecept.
Vul de crêpes met de aardbeien en bestrooi deze met wat overgebleven amandelschaafsel. Garneer de dichtgeslagen crêpe met wat poedersuiker en eventueel nog een beetje slagroom en wat blaadjes munt.