• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Het geheim van de crêpe van onze zuiderburen, nu onthuld bij Chefkokkie. Een crêpe is een dunne variant van de pannenkoek. Door minder bloem en meer eieren toe te voegen, wordt het beslag dunner en dat maakt het flensje lichter. In combinatie met ijs of vruchten een heerlijk dessert.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Klop de eieren met de vanillesuiker los. Voeg de bloem en een snufje zout aan het geheel toe en meng het tot een gladde massa.

  • Stap 2

    Voeg geleidelijk de melk met de slagroom toe aan het geheel en roer het tot een gladde massa. Laat het geheel vervolgens afgedekt 30 minuten rusten. De bloem krijgt nu de kans om het vocht beter op te nemen, waardoor de crêpe een zachtere structuur krijgt.

  • Stap 3

    Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en schenk of schep een dun laagje beslag in de pan. Verdeel het beslag over de bodem van de pan door de pan in een licht schuine houding te kantelen, zodat het beslag zich verspreidt naar de niet bedekte delen van van de koekenpan.

  • Stap 4

    Bak de crêpe in 1-2 minuten licht goudbruin. Draai de crêpe met spatel rustig om en bak hem nog ca. 1 minuut.

  • stap 5

    Neem de crêpe uit de pan en bak vervolgens de andere crêpes totdat het beslag op is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt