Fudgy Brownie met aardbeien en witte chocolade

  • Portie: 12
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 35 m
Loading...
(5 / 5)

Deze heerlijke Fudgy Brownie is een variatie op de ‘Sour Cherry en Pecan Brownies’ van Jamie Oliver en in 30 minuten klaar.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breek de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes en doe ze in de kom van de keukenmachine. Voeg er de basterdsuiker, cacaopoeder, zelfrijzend bakmeel en een snufje zout aan toe. Mix het geheel even goed door. Voeg er vervolgens de eieren aan toe en laat het geheel nog even door mixen zodat er een mooie soepele massa ontstaat met nog wat stukjes pure chocolade.

  • Stap 2

    Neem een plat bakblik van ongeveer 20 x 30 cm. Knip een stuk bakpapier zodat het goed ruim in het bakblik past. Neem het bakpapier een maak het goed nat onder de kraan en knijp het vervolgens heel goed uit. Het papier voelt als een stuk vochtige doek. Spray het blik in met boter en leg het bakpapier erin. Spray dit bakpapier vervolgens ook weer met wat boter.

  • Stap 3

    Verdeel met een spatel de deegmassa in het bakblik zodat er een laag van ongeveer 2,5 cm dik ontstaat. Strooi er de aardbeien en de stukjes witte chocolade over. Druk ze licht in het beslag zodat het beslag er tijdens het bakken overheen gaat.

  • Stap 4

    Bak ongeveer 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. De brownie is klaar als hij aan de buitenzijde licht stevig is en in het midden een klein beetje beweegt.

  • Stap 5

    Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten aan de brownie toevoegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt