Hoofdgerecht

flammkuchen met gerookte zalm en tomaat Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g gerookte zalmfilet
  • handje verse dille
  • 4 cherrytomaatjes
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 tl kappertjes
  • zout en peper

Flammkuchen met zalm en tomaat

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(5 / 5)
flammkuchen met tonijn en paprika Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 60 g crème fraîche
  • 160g tonijn uit blik
  • handje verse peterselie
  • 1 geroosterde paprika
  • 0,5 rode ui
  • peper

Flammkuchen met tonijn en paprika

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(1 / 5)
Schotse stoofpot in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg sukadelappen
  • 500 ml water
  • 60 g boter
  • 4 el Schotse Whisky (bijvoorbeeld Talisker single malt)
  • 2 koolrabi's
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el worcestersaus
  • 2 kruidnagels
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 2 el bloem
  • 4 el havermout
  • 1 (niet te kleine) aardappel, kruimig kokend
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zout en peper

Schotse stoofpot

Deze stoofpot is erg lekker van smaak en geeft je even het gevoel alsof je in een Schotse pub zit. Serveer…

(3.8 / 5)
Nasi goreng op bord met komkommer en sate Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl Laos
  • 0,5 tl Trassi
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 4 el ketjap
  • 1 groentebouillonblokje

Nasi Goreng – Indonesisch

Nasi Goreng, gekookte en vervolgens opgebakken rijst. Vaak met lekkere kruidenmengsels, groente en ei. In deze variant is de rijst opgebakken…

(5 / 5)
Chicken Katsu curry met rijst en boontjes Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen
  • 120 g, bloem
  • 180 g Panko (Japans broodkruim)
  • 1 ei (groot)
  • Zonnebloemolie
  • Zout/peper
  • Of 4 voorgegaarde krokante kip schnitzels
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 wortel
  • 2 el bloem
  • 1 el kerriepoeder (milde of Surinaamse)
  • 1 tl gemberpoeder of 1.5 cm verse gember
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el honing
  • 1 el Garam Masala
  • 1 el sojasaus
  • 300 g rijst
  • 400 g sperzieboontjes

Chicken Katsu Curry

Deze Japanse Chicken Katsu curry is een zachte en milde curry met krokante kip en rijst. Eenmaal gegeten en je bent…

(5 / 5)
Flammkuchen met paprika pesto Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 350 g bloem
  • 5 g droge gist
  • 7 g zout
  • 210 ml lauwwarm water
  • scheutje olijfolie
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g pestospread
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 plakjes Serranoham in reepjes
  • 1 rode ui

Flammkuchen met paprika en rode ui

Hoewel de naam Flammkuchen anders doet vermoeden, is dit een Frans gerecht en wel uit de Elzas. Op z’n Frans ook…

(4.5 / 5)
Pastasaus al ragu di chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 - 500 g rundergehakt
  • 225 g Chorizo
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (punt of gewoon)
  • 1 blikje doppio concentrato tomatenpuree
  • 1 blik Polpa
  • 1 el oregano
  • 300 ml runderbouillon
  • 75 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Pastasaus – al Ragù di chorizo

Deze pastasaus heeft als basis het recept voor pasta al Ragù, wat in Italië tomatensaus met vlees is. Oftewel de basis…

(4 / 5)
Spinaziestamppot en Catalaanse worstje met rode ui Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 rode uien
  • 1 el olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes
  • 100 g spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 800 g aardappelen
  • scheutje melk
  • 25 ml vloeibare boter
  • Peper
  • Zout
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 570
  • Fat: 27
  • Saturated Fat: 10
  • Sugar: 5

Spinaziestamppot

Een heerlijke spinaziestamppot met uitgebakken spekreepjes. Extra lekker in combinatie met de de Catalaanse worstjes en jus van rode uien.

(3.7 / 5)
Romige kip kerrie Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ blikje ananasblokjes
  • 200 ml kookroom
  • olijfolie
  • 1 el bloem
  • 2 tl Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl gebrande komijn
  • 1 el gembersiroop

Kip kerrie

Een heerlijk recept voor romige kip kerrie gemaakt zonder zakjes en pakjes. Je vindt dit recept ook op onze website, maar…

(3.8 / 5)
Roerbak kip met snijbonen en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g snijbonen, gesneden
  • 250 g eiermie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 4 el arachide olie
  • 300 g kipgehakt
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 stengels salade-ui
  • 250 ml zoete chilisaus
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 650
  • Fat: 30
  • Saturated Fat: 7

Roerbak van kip, snijbonen en rode paprika…

Een heerlijk gerecht met o.a. kipgehakt en snijbonen uit de categorie ‘ Kook simpel’ en snel. In 25 minuten heb je…

(3.3 / 5)
Boboti met rijst op bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g rijst
  • 350 g rundergehakt
  • 2 el Surinaamse kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl uienpoeder
  • halve ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 100 g rozijnen
  • 1 Granny Smith appel, in blokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 ml water

Boboti

Boboti, een overheerlijk gerecht uit het zuiden van Afrika. Een combinatie van kerrie en frisse appel, gecombineerd met een zoetje van…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 3 el balsamicoazijn
  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Italiaans gevuld omelet

Zin in een makkelijke, gezonde en vullende avondmaaltijd? Dan is dit gevulde omelet een goede optie.

(2.5 / 5)
Risotto met ham en prei Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g risotto
  • 40 g boter of Olijfolie
  • 2 preien
  • 1 l water voor bouillon
  • 1 groentebouillonblokje
  • 60 g schapenkaas (Texelse of Italiaans) of Parmigiano Reggiano
  • 125 g cherrytomaten
  • 1½ el crème fraîche
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • peper en zout

Risotto ham en prei

Een heerlijke risotto met ham, prei en schapenkaas die ook vervangen kan worden voor Parmezaanse kaas. Door het weglaten van de…

(4 / 5)
Jagersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g kippendijen of 4 kippenbouten
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl steranijs
  • 1 tl witte peper
  • 250 g champignons
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml kippenbouillon of gevogeltefond
  • 4 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el peterselie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • Peper & zout

Kip met Jagerssaus

Een Belgische stoofpot met kip in een romige jagerssaus. Deze saus is gemaakt op basis van rode wijn, tomaat en champignons.…

(4.5 / 5)
Gebakken pangasius met tomaat-pestosaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 pangasiusfilets
  • 1 grote courgette
  • 1 grote puntpaprika
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 50 g pesto
  • ½ Spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el bloem
  • 2 tl viskruiden
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g tagliatelle

Gebakken pangasiusfilet met pesto-tomatensaus

Geniet ook van dit lekkere gerecht op een warme zomerse dag. Dit recept is gemaakt van pangasiusfilet, pesto, tomatenblokjes, courgette en…

(3.7 / 5)
x

Wachtwoord kwijt