Zoek recepten - Chefkokkie.NL

Roomkaas zalm op toast Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g Philadelphia naturel of andere roomkaas
  • 50 ml room
  • 1 tl limoen of citroensap
  • Zout, peper
  • 2 takjes Dille
  • 12 takjes Bieslook

Zalmmousse

Een mooie smeuïge zalmmousse met gerookte zalm, dille en bieslook. Deze fijne vismousse heeft een zachte smaak van zalm en verse…

(0 / 5)
Roomkaas makreel op toast Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 g makreelfilet
  • 100 g roomkaas
  • 20 g zure room
  • 1 tak dille
  • 0,5 limoensap
  • Limoenzest
  • Zout, peper

Makreelmousse

Een mooie smeuïge makreelmousse met gerookte makreel en dille. Deze vismousse heeft een zachte smaak van makreel, verse dille met een…

(0 / 5)
Oliebol lorraine Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, bijvoorbeeld een triple of winter bokbier
  • 350 g pancetta
  • 30 g geraspte kaas
  • halve ui

Oliebol – Lorraine

Deze hartige oliebollen zijn zeer geschikt om het oliebollen assortiment rondom oud en nieuw uit te breiden. Maak hiervoor gebruik van…

(5 / 5)
Oliebol chorizo Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix
  • 350 ml handwarm water
  • 150 ml bier, bijvoorbeeld een triple of winter bokbier
  • 30 g Chorizo
  • 30 g geraspte kaas
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl chilivlokken

Oliebol – Chorizo

Deze hartige oliebollen zijn zeer geschikt om het oliebollen assortiment rondom oud en nieuw uit te breiden. Maak hiervoor gebruik van…

(5 / 5)
Appelmoes in schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 g appels (bijvoorbeeld Goudreinet)
  • 100 ml water
  • 1 el citroensap
  • 1 el suiker
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl kaneel

Appelmoes

Wat is er nu lekkerder dan appelmoes? Natuurlijk zelfgemaakte verse appelmoes! Onze appelmoes is heerlijk bij bijvoorbeeld onze hachee, maar ook…

(5 / 5)
Biefstuk uit de oven op een bord met gebakken aardappelen en sperziebonen Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 Ierse biefstukken
  • ½ tl boter
  • ½ el olijfolie
  • zout en peper

Biefstuk uit de oven

Heerlijke Ierse biefstuk in de oven gegaard met een rode wijnsaus met sjalotjes. Maak er een complete maaltijd van met vers…

(4 / 5)
Rode wijnsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes
  • ½ teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 150 ml volle rode wijn
  • 100 ml runderbouillon of runderfond
  • eventueel wat roomboter

Rode wijnsaus

Een zachte rode wijnsaus met sjalotjes. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij de biefstuk uit de oven.

(5 / 5)
Hachee op een bord met rodekool en aardappel Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 700 g magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier bijvoorbeeld Grolsch Winterbok
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el paprikapoeder

Hachee

Echt een winters gerecht, hachee. Lekker met aardappelpuree en rode kool met vers gemaakte appelmoes, maar ook heerlijk met (zilvervlies) rijst.…

(3.6 / 5)
Hummus geroosterde paprika op een schaaltje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g kikkererwten
  • 2 geroosterde paprika's uit pot
  • 4 el Tahini
  • 3 el water
  • 1 el olijfolie
  • 1 teent knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl geroosterde paprikapoeder
  • 1 tl (geroosterde) komijn

Hummus – geroosterde paprika

Deze Hummus is vers, luchtig en romig en zeer rijk van smaak. Eenmaal zelf gemaakt, dan wil je nooit meer anders.…

(5 / 5)
Coq au vin Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met bot +/- 550 g
  • 125 g spekreepjes
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 500 ml wijn (Pinot Noir, Bourgogne)
  • bouillonblokje ( kip of groente)
  • Wat bloem

Coq au vin

Coq au vin is een van oorsprong Frans boerengerecht. De basis voor de stoofschotel was vroeger een hele haan en rode…

(4.5 / 5)
Pepernoten roomtoetje Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 290 ml slagroom
  • 60 g lemoncurd
  • ¼ tl vanillemerg of vanillepoeder
  • 100 kruidnoten
  • 35 ml chocolademelk
  • 25 ml tiramisusiroop (Monin)
  • 6 kleine dessertbakjes
  • maatbeker
  • theelepel
  • bak of schaal om de pepernoten in de chocolademelk te laten trekken
  • spuitzak of eetlepel
  • (boterham)zakje
  • snijplank

Pepernoten roomtoetje

Dit pepernoten roomtoetje is de kindvriendelijke variant van onze tiramisu in Sinterklaas stijl. We maakten dit Sinterklaastoetje voor kinderen zonder alcohol,…

(5 / 5)
Viscuisine italiano op pasta Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 200 g kabeljauw, (of andere witvis)ontdooid gelijke dikte
  • 6 tot 8 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 50 g halfzongedroogde tomaten
  • ½ rode puntpaprika
  • 185 g Philadelphia knoflook/fijne kruiden
  • 1/2 bol mozzarella
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein sjalotje (ui soort)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 beschuitjes (grof gemalen) of 2 el panko
  • Peper en zout

Viscuisine Italiano 2.0

Je kent hem wel, de viscuisine Italiano uit de vriezer bij de supermarkt. Even in de oven en je kunt aan…

(4 / 5)
x

Wachtwoord kwijt