Een heerlijke aardbeienjam met vanille en verse munt. Waarbij de munt een lichte verfrissing geeft en de vanille een zachte smaak. De aardbeien heb ik een keer door midden gesneden waardoor de jam nog veel vruchten laat zien. Deze heerlijke jam is lekker op alles waar je het maar op kunt smeren, maar ook voor in de yoghurt en bij ijs. Dit recept is op basis van onze aardbeienjam gemaakt.
Begin met het afspoelen van de aardbeien, verwijder vervolgens de kroontjes en snijd de aardbeien door midden.
Was de munt en haal de blaadjes eraf en snijd deze in kleine stukjes.
Zet een ruime pan op het vuur en doe de aardbeien, de suiker in de pan. Voeg er vervolgens de munt en de vanille er aan toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het minimaal 3 minuten doorkoken.
Ondertussen maakt u glazen potten schoon door ze in een pan met heet water en soda te koken. Spoel ze daarna goed af.
Wanneer de jam klaar is giet u het mengsel tot 0,5 cm vanaf de rand van de pot met de warme jam. Sluit de potten vervolgens goed af en zet ze ongeveer 10 minuten op zijn kop.
Wanneer de jam helemaal is afgekoeld kunt u de potten in de koelkast bewaren.
Je kunt de jam ook in een kunststof bakje invriezen, waardoor het langer houdbaar is.