Lemon Curd

Lemon curd op een lepeltje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 2 m
  • Kooktijd: 18 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Met homemade Lemon Curd maak je elk dessert of taart nóg lekkerder.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Was de 2 citroenen met warm water goed schoon. Rasp de schil met fijne rasp en bewaar deze even in een bakje. Pers de twee geraspte citroenen uit, zodat er ongeveer 80 ml sap is.

  • Stap 2

    Klop in een roestvrijstalen kom met een garde handmatig het eieren, suiker en het citroensap au bain-marie tot een geheel. Blijf het geheel al kloppend au bain-marie verwarmen tot 71°C. Dit proces duurt ongeveer 10 minuten. Mocht het geheel niet dikker worden, verwarm dan door tot 80°C of iets hoger. Let op dat het geheel niet aan de kook komt!

  • Stap 3

    Haal de roestvrijstalen kom van de warmtebron en passeer het geheel eventueel door een zeef om zo klontjes te verwijderen.

  • Stap 4

    Snijd de boter in reepjes en roer het met een spatel door het mengsel, zodat het in zijn geheel is opgenomen. Voeg de geraspte citroenschil toe en laat het geheel afgedekt met huishoudfolie afkoelen tot kamertemperatuur. Je kunt de Lemon Curd maximaal een week in de koeling bewaren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt