Aardbeienjam

Aardbeienjam op een lepel
  • Portie: 1
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(5 / 5)

Een aardbeienjam zoals het hoort met nog hele aardbeien in de jam en niet te zoet. Ik ben begonnen met het maken van mijn eigen jam, omdat ik de meeste jams veel te zoet vind. Ook wil ik jam waar ik echt fruit proef, maar ook kan zien dat het er echt inzit. Dit recept is een basisrecept voor het maken van jam van zacht fruit. Dus door het vervangen van de vruchten ontstaat er weer een heerlijke nieuwe eigen gemaakte jam.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Begin met het afspoelen van de aardbeien, verwijder vervolgens de kroontjes en snijd de aardbeien door midden.

  • Stap 2

    Zet een ruime pan op het vuur en doe de aardbeien, de suiker en het theelepeltje citroen in de pan. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het minimaal 3 minuten doorkoken.

  • Stap 3

    Ondertussen maakt u glazen potten schoon door ze in een pan met heet water en soda te koken. Spoel ze daarna goed af.

  • Stap 4

    Wanneer de jam klaar is giet u het mengsel tot 0,5 cm vanaf de rand van de pot met de warme jam. Sluit de potten vervolgens goed af en zet ze ongeveer 10 minuten op zijn kop.

  • Stap 5

    Wanneer de jam helemaal is afgekoeld kunt u de potten in de koelkast bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

x

Wachtwoord kwijt