Aardbeienjam

  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 20 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 30 m
Loading...
(0 / 5)

Een aardbeienjam zoals het hoort met nog hele aardbeien in de jam.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Begin met het afspoelen van de aardbeien en verwijder vervolgens de kroontjes en snijd de aardbeien door midden.

  • Stap 2

    Meng de aardbeien vervolgens met de suiker en het sap van de citroen. Doe dit mengsel in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het zolang koken tot er kleine stukjes aardbei overblijven in het mengsel.

  • Stap 3

    Ondertussen maakt u glazen potten schoon. Wanneer de jam klaar is giet u het mengsel tot 1 cm vanaf de rand van de pot met de warme jam.

  • Stap 4

    Sluit de potten vervolgens goed af en zet ze ongeveer 10 minuten op zijn kop.

  • Stap 5

    Wanneer de jam helemaal is afgekoeld kunt u de potten in de koelkast bewaren.

x

Wachtwoord kwijt