Springrolls – Vegetarisch

Springroll
  • Hoeveelheid: 6
  • Portie: 2
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(3.7 / 5)

Houd je van loempia’s, maar wil je een keer een koude en gezondere variant proberen? Dan zijn springrolls een perfect alternatief. Dit recept is voor een lunchrecept en is ook goed voor te bereiden en mee te nemen. Varieer met de vulling en maak er iets moois van.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Bereid de rijst vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat deze daarna goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en snijd beide helften in dunne plakken. Snijd het bosuitje in ringetjes.

  • Stap 3

    Zet alle benodigde ingrediënten en een snijplank voor je op de werkbank klaar. Neem een ruime bak of kom en vul deze met koud water.

  • Stap 4

    Leg een rijstvel in de bak/kom met water en zorg dat deze volledig onder water ligt. Haal het rijstvel na ongeveer 20 seconden uit het water en leg hem op de snijplank.

  • Stap 5

    Leg de vulling in het midden van het rijstvel in de lengte neer. Zorg ervoor dat je niet volledig tot de randen gaat, maar houd de vulling ongeveer aan beide zijdes 1,5 tot 2 cm van de rand. Schenk er wat sojadressing overheen.

  • Stap 6

    Vouw de twee korte kanten van het rijstvel over de vulling.

  • Stap 7

    Pak vervolgens de kant die aan jou zijde ligt en vouw deze over de vulling heen, zorg er tevens voor dat dit stuk ook de zijkantjes die je al had gevouwen bedekt. Er ontstaat nu een begin van een rolletje. Trek het rolletje wat naar je toe om hem wat strakker te rollen.

  • Stap 8

    Rol vervolgens de rol verder tot het hele rijstvel is opgerold. Dit proces herhaal je totdat de rijstvellen en de vulling op zijn. Snijd ze eventueel doormidden en serveer eventueel met soja saus.

Reacties (2)

  • Monique

    sorry, ik drukte per ongeluk op de eerste “ster” (omdat ik dacht ik zo de recensies kon lezenO en bleek je daarmee opgezadeld te hebben met een slechte beoordeling. Ik hoop dat je em weg kan halen..

  • Ronald

    Beste Monique,
    Bedankt voor je melding. Als er recensies worden gegeven dan komen ze onderaan het recept te staan. We hopen dat ons recept van de springrolls het recept was dat je hebt gemaakt en zijn benieuwd naar je reactie. Team Chefkokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


x

Wachtwoord kwijt