Muffins – Blueberries

Muffins Blue Berries
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 12
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 55 m
Loading...
(5 / 5)

Ik ben even bezig geweest om tot een blueberries muffins recept te komen, zoals ik hem zelf ergens heb mogen proeven. Een muffin moet voor mijn gevoel vanuit de basis een klein beetje sappig en luchtig zijn met een lichte vanille smaak. Als aan deze voorwaarde is voldaan dan zal de toevoeging van bijvoorbeeld fruit, het smaakkarakter van de muffin bepalen.

In dit recept voegen bosbessen toe. De bessen zijn blauw tot paarsachtig van kleur en danken daaraan hun Engelse naam. Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vooral antioxidanten.

Ingrediënten

  • Muffinbeslag
  • Kruimeldeeg
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (onder-bovenwarmte). Weeg 125 g verse of bevroren bosbessen af en zet dit afgedekt even weg.

  • Stap 2 - Kruimeldeeg

    Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze samen met de suiker en bloem in een kom. Meng het geheel met je handen tot het een grof kruimelig geheel is. Zet dit afgedekt even weg.

  • Stap 3 - Muffinbeslag

    Klop in een mengkom de eieren samen met de yoghurt, vanille, citroen en olie tot een luchtig geheel.

  • Stap 4

    Meng in een andere mengkom de bloem, bakpoeder, baking soda en de suiker door elkaar.

  • Stap 5

    Voeg dit bloemmengsel vervolgens aan het eimengsel toe en roer dit goed door tot er een mooie luchtige en gladde massa ontstaat.

  • Stap 6

    Voeg nu de bosbessen toe en meng deze er voorzichtig met een spatel doorheen.

  • Stap 7

    Schep met een ijsschep of twee lepels het muffinbeslag in de vormpjes.

  • Stap 8

    Strooi vervolgens wat kruimeldeeg boven op de muffins

  • Stap 9

    Schuif het bakblik op een rooster onder het midden in de oven en bak het geheel in 25 tot 30 minuten gaar en lichtbruin. Prik met bakprikpen of satéprikker in het deeg om er zeker van te zijn dat de muffins gaar zijn.

  • Stap 10

    Nu nog even het geduld bewaren, totdat de muffins helemaal zijn afgekoeld, daarna lekker genieten van deze heerlijke verse muffins.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt