Mexicaanse bonenpot

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Bereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(3.5 / 5)

Deze bonenpot is een mix van verschillende bonen en mais zeg maar Chili con carne 2.0. Door de mais heeft deze bonenpot een natuurlijke lichtzoete smaak.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak de kruidenmix zoals in het recept staat beschreven.

  • Stap 2

    Verhit in een hapjespan de olie en rul het gehakt met de helft van de kruidenmix al roerend tot het lichtbruin en gaar is.

  • Stap 3

    Voeg nu de fijn gesneden paprika toe en bak dit 2 minuten mee.

  • Stap 4

    Doe er vervolgens de tomatenstukjes, de uitgelekte bonen, mais en de rest van de kruidenmix bij. Laat dit met de deksel op de pan nog 5 minuten goed doorwarmen. Mocht er teveel vocht in de bonenpot zitten haal dan de deksel van de pan tijdens het doorwarmen.

  • Stap 5

    Serveer de bonenpot (chili con carne 2.0) met eventueel wat kaas en maïs-chips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt