Goulashsoep

  • Portie: 6
  • Bereiding: 25 m
  • Kooktijd: 2:05 h
  • Klaar in: 2:30 h
Loading...
(5 / 5)

Een kruidige maaltijdsoep met varkenspoulet, aardappel en zuurkool.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Pel de uien en snijd ze in reepjes. Snijd het vlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees in ca. 6 minuten al roerend op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit ca. 5 minuten mee. Roer de tomatenpuree door het vlees-uimengsel heen en bak dit kort mee. Breng het vlees op smaak met zout, het paprikapoeder en het pikante paprikapoeder.

  • Stap 2

    Voeg vervolgens 1,5 liter water, het komijnpoeder, de laurierblaadjes en de jeneverbessen toe en breng aan de kook. Kook het geheel afgedekt gedurende zeker 2 uur op een laag vuur.

  • Stap 3

    Schil intussen de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes. Voeg de zuurkool en de aardappelblokjes na ca 1,5 uur koken toe aan het vlees. Breng de soep op smaak met wat zout en peper. Laat de soep na 2 uur koken nog een half uur zonder deksel koken, zodat de soep wat steviger wordt. Dien op met wat zure room en wat brood.

Tips & variaties

  • Tip: de soep is nog lekkerder na een nachtje staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt