Gebakken pangasiusfilet met pesto-tomatensaus

Gebakken pangasius met tomaat-pestosaus
  • Hoeveelheid: 4
  • Portie: 4
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 25 m
Loading...
(3.7 / 5)

Geniet ook van dit lekkere gerecht op een warme zomerse dag. Dit recept is gemaakt van pangasiusfilet, pesto, tomatenblokjes, courgette en paprika.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1

    Meng in een kommetje de bloem met de viskruiden goed door elkaar.

  • Stap 2

    Dep de vis droog met wat keukenpapier en bebloem de vis met het bloem- en kruidenmengsel.

  • Stap 3

    Laat in een koekenpan een scheutje olijfolie warm worden en bak hierin de visfilets gaar en aan beide zijden goudbruin.

  • Stap 4

    Zet ondertussen een pan met water op en breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, kook je de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking, giet de tagliatelle wanneer deze gaar is af en laat deze even staan.

  • Stap 5

    Was de paprika en de courgette. Snijd beiden in blokjes. Snijd de knoflook fijn, ontdoe de peper van zijn zaadlijst en snijd ook deze fijn.

  • Stap 6

    Wanneer de vis gebakken is pak je deze in, in aluminiumfolie en houd je deze warm in een voorverwarmde oven op 60°C.

  • Stap 7

    Doe in de koekenpan waar de vis in gebakken is een klein beetje olie, voeg de paprika en courgette toe en bak deze circa 3 minuten.

  • Stap 8

    Zet het vuur op middelhoog en voeg de knoflook en Spaanse peper toe aan het geheel. Fruit deze rustig mee.

  • Stap 9

    Voeg vervolgens de tomatenblokjes en pesto toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 5-10 minuutjes rustig pruttelen zodat de saus iets dikker wordt. Voeg naar smaak nog peper en/of zout toe.

  • Stap 10

    Leg de tagliatelle op het bord, schep hierop de saus met groente en strooi hier wat van de kaas overheen. Je bordje is klaar om opgediend te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt