Witlofsoep met roomkaas en spekjes

  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 15 m
  • Klaar in: 20 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een mooie romige soep, zacht van smaak. Heerlijk als voorgerecht bij een diner, maar ook goed te gebruiken als klein voorgerechtje in een amuseglaasje bij een brunch.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Snipper de ui en snijd de witlof klein

  • Stap 2

    Bak in de soeppan de spekreepjes knapperig. Schep de spekjes uit de pan. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui voor circa 4 min.

  • Stap 3

    Schep de witlof erdoor en bak 2 min mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 5 min koken op lage stand. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de roomkaas en kookroom erbij. Laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper.

  • Stap 4

    Schep de soep in een kom, bord of in amuseglaasje en garneer met de uitgebakken spekreepjes en wat fijngesneden peterselie.

x

Lost Password