• Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(0 / 5)

8 tot 10 homemade Mexicaanse tortilla’s/wraps, die snel en gemakkelijk te maken zijn. Ook lekker als enchilada uit de oven voor het diner.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Zorg voor een schoongemaakt aanrechtblad. Breng hier een ring van bloem, bakpoeder en zout op. Voeg aan deze ring het water en de 2 eetlepels olie toe en vermeng met de vingers van één hand voorzichtig het bloemmengsel met het water en de olie. Zorg dat de ring niet doorbroken wordt voordat er een stugge bloemmassa in het midden is ontstaan. Vermeng en kneed alles met twee handen tot een mooe soepele bol die net niet meer aan de handen blijft plakken. Mocht het wel zo zijn voeg dan geleidelijk nog wat bloem toe.

  • Stap 2

    Maak van de deegbol een rol en verdeel deze in 8 tot 10 gelijke stukken. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Strooi wat bloem op je aanrechtblad en rol met een deegroller één blolletje uit tot een mooie dunne tortilla. Besprenkel deze met een heel klein beetje olie en verdeel dit over de gehele tortilla.

  • Stap 3

    Bak de tortilla in de warme koekenpan aan elke kant 1 á 1,5 minuut tot er bruine plekjes ontstaan, start met de met olie ingesmeerde kant. Haal ze er dan uit en laat ze rustig afkoelen op een bord met daarop een vochtig gemaakt velletje keukenpapier. Herhaal deze stappen totdat alle tortilla's gebakken zijn.

  • Stap 4

    De tortilla's zijn te gebruiken als Burrito, Ceviche, Enchilada, Quesadilla of Taco. Ook heerlijk met fruitvulling als dessert of gezond tussendoortje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt