Sushi Maki

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 8
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 0 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Dit is de bekendste vorm sushi, waarbij de rijst samen de vulling wordt opgerold in een nori vel. Denk bijvoorbeeld aan vis, komkommer, ei, tofu of andere mogelijke vulling.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Bereid de sushi rijst volgens het recept op de website.

  • Stap 2

    Bereid tijdens het afkoelen van de rijst de ingrediënten voor de vulling van de maki voor. Schil de komkommer en snijd deze doormidden haal het vruchtvlees doormiddel van een lepel eruit en snijd de komkommer vervolgens in lange repen. Ontdoe de avocado van zijn schil en pit snijd deze vervolgens in dunne repen. Snijd de zalm in de lengte in dunne repen wanneer nodig snijd je deze ook weer in de lengte door. Snijd de surimi sticks in de lengte doormidden.

  • Stap 3

    Wanneer de rijst volledig is afgekoeld en de ingrediënten zijn voorbereid kan ja aan de slag met het rollen van de maki. Pak een bamboematje en leg deze met bamboestokjes horizontaal. Leg hierop een nori vel met de gladde kant naar beneden en de lijnen verticaal. Maak je handen een beetje nat en pak een handje rijst. Leg deze rijst op het nori vel en druk deze geleidelijk plat.

  • Stap 4

    Zorg dat je aan de bovenzijde van het norivel ongeveer 2 á 3 cm vrij houdt dit ivm het rollen. Zorg ervoor dat de rijst niet te dik wordt, houd een dikte aan van ongeveer een halve centimeter.

  • Stap 5

    Leg ongeveer 2 cm vanuit de onderzijde van het norivel je ingrediënten horizontaal neer, varieer en doe wat jij lekker vind. Pak het matje aan de onderzijde op en rol deze naar voren zodat de vulling bedekt wordt. Trek het rolletje aan er rol vervolgens verder, zorg dat je het af en toe goed strak trekt. Maak het einde van het vel wat nat en rol de rol door zodat deze dicht ligt. Trek het rolletje nogmaals doormiddel van het matje goed aan en je rol is klaar.

  • Stap 6

    Voordat je de maki gaat snijden laat de rol even rusten zodat de nori zich strak trekt rondom de rijst. Maak een scherp mes nat en snijd stukjes van ongeveer 1 cm dik van de rol. Maak tussentijds je mes nog nat om plakken te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt