Pizza – Pesto funghi vegetarisch

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 1
  • Bereiding: 7 m
  • Kooktijd: 8 m
  • Klaar in: 15 m
Loading...
(5 / 5)

Een heerlijke vegetarische pizza met champignons, paprika’s en spinazie. Dit alles op een groene pesto onderlaag afgetopt met mascarpone-parmezaancrème, geraspte mozzarella en Parmezaan snippers. Gebruik voor de bodem onze pizza basisrecept.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Maak allereerst het pizzadeeg-basisrecept volgens recept of maak gebruik van een kant en klare bodem. Neem twee eetlepels van de pesto en verdeel dit over de pizzabodem.

  • Stap 2

    Maak de champignons en cherrytomaatjes schoon en snijd deze in plakjes. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd deze ook in plakken. Maak een handje rucola aan met wat olijfolie en zout en laat dat staan. Maak vervolgens de mascarpone-parmezaancrème. Mocht je wegwerp spuitzakken hebben is het handig om het mengsel daarin te doen.

  • Stap 3

    Neem de pizzabodem en bedek hem met twee lepels tomatensaus. Verdeel hierover wat van de geraspte pizza/pasta kaas. Verdeel vervolgens de champignons over de pizza en verdeel de plakjes tomaat eroverheen. Verdeel de halve mozzarellabol over de pizza en bak deze tot hij gaar is.

  • Stap 4

    Haal de pizza uit de (pizza-)oven en leg deze op een bord. Maak wanneer je deze hebt met de spuitzak wat strepen op de pizza met het mascarpone-parmezaanmengsel. Mocht je deze niet in jouw bezit hebben dan kun je ook schepjes van het mengsel over de pizza verdelen. Verdeel als laatste het handje rucola over de pizza. Bon Appetit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt