Pepernoten roomtoetje

Pepernoten roomtoetje
  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 10 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Dit pepernoten roomtoetje is de kindvriendelijke variant van onze tiramisu in Sinterklaas stijl. We maakten dit Sinterklaastoetje voor kinderen zonder alcohol, maar met een heerlijke tiramisusiroop en chocolademelk. Niet alleen kleine kinderen genieten van dit toetje, ook de de grote kinderen!

Wat heb je nodig?

  • Ingrediënten
  • Benodigdheden
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Stap voor stap

  • Stap 1 De room

    Klop de slagroom, de lemoncurd en het vanillemerg of vanillepoeder tot een mooie room met pieken. Je kan controleren of de room pieken heeft door met een garde een schep room op te tillen, als deze een beetje blijft staan is de room goed.

  • Stap 2

    Doe de afgemeten chocolademelk en tiramisusiroop in de schaal en roer even door elkaar met een lepel.

  • Stap 3 Pepernoten weken

    Bedek de bodem van de schaal met pepernoten en leg de pepernoten met de bolle kant omhoog zodat de chocolademelk in de pepernoot kan trekken en de pepernoten een beetje zacht worden.

  • Stap 4 Pepernoten verdelen

    Zijn de pepernoten een beetje zacht? Leg dan in elk bakje 8 pepernoten verdeeld over de bodem met de bolle kant naar boven. Gebruik minder pepernoten als de bodem eerder bedekt is.

  • Stap 5

    Liggen de 8 pepernoten in het bakje? Spuit dan met de spuitzak een laagje room eroverheen of schep met een lepel een laagje room op de pepernoten.

  • Stap 6 Pepernotengruis en tweede laagje

    Pak een afsluitbaar zakje en doe daar 4 pepernoten in. Leg het zakje op een snijplank en sla met een lepel de pepernoten in het zakje fijn. Als de pepernoten bedekt zijn met room maak je het volgende laagje. Pak weer 8 zachte pepernoten en druk deze in de room met de bolle kant naar beneden.

  • Stap 7

    Heb je het tweede laagje pepernoten in het bakje gelegd? Spuit dan met de spuitzak opnieuw een laagje room eroverheen of schep met een lepel een laagje room op de pepernoten.

  • Stap 9

    Schep met een lepel wat pepernotengruis uit het zakje en strooi dit over de toetjes.

  • Stap 10

    Dek de schaaltjes af met een stukje vershoudfolie en zet de toetjes in de koelkast totdat je ze gaat eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt