Bijgerecht

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr kippendijen
  • 300 gr spinazie
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 50 gr kokos
  • 75 ml kookroom
  • 300 gr rijst
  • 1 Korma Indiase kruidenmix

Kip Korma met spinazie

Kip Korma is een heerlijk Indiaas gerecht met een rijke smaak van kruiden, kokos en spinazie.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g pindakaas (evt. met nootjes)
  • mespunt trassi
  • 2 el olie
  • ½ tl djinten
  • ½ el suiker (rietsuiker)
  • 3 tl azijn
  • 2½ el ketjap
  • 1½ dl water
  • Vers gemalen peper

Javaanse satésaus (zoet)

Heerlijke licht zoete satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker en snel te maken voor bij de saté.

(4.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 teentjes fijngestampte knoflook
  • 2 theelepels gemberpasta
  • halve pot pindakaas
  • 200 ml kokosmelk, aanvullen met gewone melk
  • 1 theelepel tomatenpuree of ketchup
  • 2 tot 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 halve rode peper of 1 madam Jeanette peper (alleen de schil)
  • 1 theelepel laos
  • Zout naar smaak

Javaanse satésaus

Heerlijke satésaus met of zonder stukjes pinda. Lekker voor bij de saté en snel te maken.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 eetl. mayonaise (merk Kewpie)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theel. sesamolie
  • wasabi uit een tube

Japanse wasabi mayonaise/dressing

Een heerlijke wasabi mayonaise die ook als dressing gebruikt kan worden op de salade.

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 2 el sake
  • 1 el suiker
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 theelepel zout

Japans omelet – Tamago Yaki

Japanse Omelet – Tamago Yaki is een zoete opgerolde omelet. Je treft hem vaak aan als sushivariant Nigiri, maar is met wat groenten…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 el Go-Tan echte ketjap rode peper
  • 80 gr paneermeel
  • 1 ei
  • Javaanse satésaus (zie recept op website)

Indische snackballetjes

Heerlijke traditionele Indische gehaktballetjes. Deze balletjes zijn onder andere lekker bij de borrel of als tapas. Serveer ze met zoete of…

(5 / 5)
Huzarensalade opgemaakt op schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 ui
  • augurkjes
  • 1 ½ el Zaanse mayonaise
  • zout & peper
  • 1 tl paprikapoeder mild
  • 1 tl surinaamse kerriepoeder
  • 750 g kant en klare huzarensalade
  • ¾ blikje smac
  • 1 lichtzure appel

Huzarensalade

Een heerlijk frisse huzarensalade, lekker voor op brood en om gewoon zo te eten. Goed te maken voor bij een brunch,…

(4.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g bloem/tarwemeel
  • 100 ml lauw water
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout

Tortilla

8 tot 10 homemade Mexicaanse tortilla’s/wraps, die snel en gemakkelijk te maken zijn. Ook lekker als enchilada uit de oven voor…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g speltbloem
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 6 eieren

Spelt wrap

Een zelfgemaakte, gezondere keuze voor wraps, gemaakt van speltmeel. Deze wrap is lekker als lunch met bijvoorbeeld een tonijnsalade, maar ook…

(0 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 5 gr droge gist
  • 10 gr zout
  • 300 ml handwarm water

Brood

Het basisrecept voor brood is één van de simpelste recepten voor brood die er is. Wanneer je het basisbrood kan bakken,…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 trostomaten
  • 2 el balsamico
  • 50 ml droge witte wijn

Broccoli balsamico

Broccoli op zijn Italiaans, gewokt in balsamico met cherry tomaatjes en afgeblust met witte wijn. Een heerlijk gerecht om mee te…

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram mager rundvlees in blokjes
  • 50 gram pancetta, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 125 ml runderbouillon
  • 130 gram gepureerde tomaten
  • 750 gram korstdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 losgeklopt ei

Bourgondische rundvleespasteitjes

Deze bourgondische rundvleespasteitjes zijn erg lekker, klein en makkelijk als je voor grote groepen moet koken. Dus eigenlijk net als bij…

(5 / 5)
Heerlijke ronde boerenbrood Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 600 g bloem
  • 350 ml water (handwarm)
  • 30 g gist (instant)
  • 5-10 g zout
  • 20 g suiker
  • 50 g boter

Boeren witbrood

Een lekker boeren witbrood om zelf te maken.

(3.7 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 10 eieren
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl Surinaamse kerrie
  • 0,5 tl zoete/milde paprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 of 2 bosuitjes
  • 1/4 tl witte peper
  • zout naar smaak

Gevulde eieren

Lekkere romig gevulde eieren, met een zachte smaak van kerrie. Lekker bij de borrel of bij een buffet.

(5 / 5)
Gestoofde courgette Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 bakje basilicum (15 g alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peperoncino

Gestoofde courgette

Deze gestoofde courgette is een heerlijk gezond bijgerecht die zowel warm als koud gegeten kan worden.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt