Bijgerecht

Bechamelsaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk

Bechamelsaus

Bechamelsaus is een witte saus die in veel keukens wordt gebruikt als basissaus. Denk hierbij aan lasagne bolognese of moussaka, maar ook…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g rundergehakt
  • 75 g vers broodkruim
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 60 ml melk
  • zout en peper
  • 300 g diepvries doperwten
  • 1 hand munt
  • 1 tl citroenschil
  • 1 el olijfolie

Gekruide hamburgertjes met erwtensalade

Heerlijke kruidige hamburgertjes met een frisse salade van gestampte doperwten en flatbread.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 425 g tarwebloem
  • 240 ml melk
  • 7 g droge gist
  • 28 g zachte roomboter
  • 12 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 25 g sesamzaadjes

Witte bollen

Heerlijke zelf gemaakte witte bollen of bolletjes om te gebruiken als basis bij een buffet of high tea.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 425 g tarwebloem
  • 240 ml melk
  • 7 g droge gist
  • 28 g zachte roomboter
  • 12 g suiker
  • 8 g zout
  • 1 ei
  • 25 g sesamzaadjes

Hamburgerbroodjes

Een echte Wagyu of een Angusburger verdient ook een bijpassend hamburgerbroodje.

(0 / 5)
Hamburgersaus Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 5 eetl mayonaise
  • 2 eetl ketchup
  • 2 eetl piccalilly
  • 1/2 eetl witte natuur azijn
  • 1/2 eetl suiker
  • 1/2 tl chillipoeder
  • 1/2 tl zout (mag ook naar eigen smaak)
  • 1/4 ui - of lente-uitjes

Hamburgersaus

De enige echte ‘Secret Sauce’. Mooi romig met een volle smaak en een klein pitje. Maak de hamburgersaus eerder op de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g champignons
  • 50 g wortelen
  • 1 paprika
  • 1 el selderij
  • 1/2 prei
  • 2 tl suiker
  • 100 g kip
  • Peper / Zout

Foe Yong Hai met kip

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede Foe Yong Hai is,…

(2.4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g champignons
  • 50 g wortelen
  • 1 paprika
  • 1 el selderij
  • ½ prei
  • 2 tl suiker
  • Peper / Zout

Foe yong hai (vegetarisch)

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede Foe Yong Hai is,…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 400 g dikke kabeljauwfilet, ontveld
  • 3 paprika's, in korte, dunne reepjes
  • 400 g grote, rijpe tomaten, in blokjes
  • 50 g ontpitte zwarte olijven, doorgesneden
  • 1 grote ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 30 g verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 2 takjes oregano
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. suiker
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn

Baskische kabeljauw met paprika (Ajoarriero)

Maak kennis met deze kabeljauw met paprika, een van oorsprong Baskisch gerecht. Dit is een kleurig en smaakvol eenpansgerecht.

(3.3 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 250 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 3 g bakpoeder
  • 250 g volle yoghurt

Flatbread

Flatbread is lekker dun brood, te vergelijken met naan en pitabroodjes. Dit brood maak je zo dun als je zelf wilt. Heerlijk…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 ml balsamicoazijn
  • 1 el oregano
  • 2 el bruine suiker
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 2 mais kipfilets, in de lengte gehalveerd
  • 1 zoete tomaat, in plakjes
  • 1 grote mozzarella, gehalveerd
  • Handje basilicum
  • Olijfolie

Balsamicokip

Heerlijk mals kipgerecht met een zachte zoetzure smaak, om van te genieten ook als je even geen tijd hebt om uitgebreid…

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 4 el ketchup of een klein blikje tomatenpuree
  • 2 el chilipoeder (geen cayenne!)
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 240 ml kip- of groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
  • 1/2 el bruine basterdsuiker

Enchiladasaus (pittig)

Deze enchiladasaus is snel en gemakkelijk te maken. De saus is goed te gebruiken over de enchilada of als smaakmaker bij de…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 4 el ketchup of een klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 tl chilipoeder (geen cayenne!)
  • 1 tl knoflook poeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • 240 ml kip- of groentebouillon (1/2 bouillonblokje)
  • 1/2 el bruine basterdsuiker

Enchiladasaus (mild)

Dit is een zeer milde enchiladasaus. Die goed te gebruiken is over de enchilada of vooraf als dipper met tortillachips.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g procureurstuk (varkensvlees nek)
  • 50 g mix voor varkensvleesmarinade (toko)
  • 1 lepel sambal oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • Atjar

Babi pangang (2.0)

Als je van Babi Pangang houdt, maak dan deze eens met procureurstuk. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze steekt…

(3.9 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 150 ml Ketjap manis
  • 1 lepel Sambal Oelek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • Atjar

Babi Pangang

Als je van Babi Pangang houdt dan moet je deze echt eens maken. Ik heb al vele manieren geprobeerd en deze…

(3.5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 baquette
  • Prosciutto
  • 1 stuk roombrie
  • 1 bakje cranberrycompote
  • Rucola
  • 60 ml olijfolie
  • Balsamicocreme

Crostini – Cranberry, brie, prosciutto & balsamico

Deze crostini met onder andere brie en prosciutto geeft een ware smaakexplosie in de mond.

(5 / 5)
x

Wachtwoord kwijt