Zoetzure saus

  • Portie: 8
  • Voorbereiding: 5 m
  • Kooktijd: 10 m
  • Klaar in: 15 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Heerlijke zoetzure saus zoals je die bij de Chinees kunt krijgen voor over de Babi Pangang. Goed te gebruiken bij mijn eigen Babi Pangang.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng in een pan 5 dl water, 1 dl azijn en 180 gram suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

  • Stap 2

    Roer de gember, tomatenpuree en tomatenketchup erdoor. Breng opnieuw aan de kook en meng er al roerend het bindpapje door tot de saus lichtgebonden is.

  • Stap 3

    Breng het op smaak met zout en peper.

Tips & variaties

  • Gebruik in plats van het bindpapje met maizena, Maizena Express van Knorr.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password