Voorgerecht

Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel bleekselderij
  • 600 g zoete aardappel,
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 1,5 l kippen- (of groente-) bouillon
  • 200 g pindakaas
  • 1 el Berbere kruidenmix
  • handje ongezouten pinda's
  • verse koriander, fijngehakt
  • wokolie

Pindasoep

Een heerlijke vegetarische pindasoep, goed gevuld en daardoor prima als maaltijdsoep te gebruiken.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 g kipfilet
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el olie
  • halve rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 5 g verse basilicum

Kippensoep – Thais

Heerlijke licht pittige Thaise kippensoep met kokosmelk. Lekker als voorgerecht, maar ook lekker als maaltijdsoep met enkele aanvullingen.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 kg tomaten
  • 2 grote uien
  • 5 tenen knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 4 rode paprika's
  • 3 el gedroogde Italiaanse kruiden

Tomaat- geroosterde paprikasoep

Een heerlijke vegetarische soep. Tomaat en geroosterde paprika’s zijn de basis voor deze soep.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g witbrood
  • 1 el olie
  • 2-3 geperste teentjes knoflook
  • 700 g ontvelde tomaten stukjes
  • 1 l kippenbouillon
  • zout, peper
  • 2 el pesto
  • 125 ml crème fraîche

Tomatensoep met pesto

Een Italiaanse soep gemaakt van verse tomaten en pesto.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 g cherrytomaten
  • 7 el suiker
  • 150 ml balsamico
  • zout en peper
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 125 gr buffelmozzarella
  • 4-6 takjes basilicum
  • een beetje zeezout
  • een beetje grove peper

Tomatentorentjes met balsamicocrème

Een mooi voorgerecht op basis van cherrytomaatjes. Vol van heerlijke smaken, een zoetje, een zuurtje in combinatie met een mooie…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 lente-ui fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in korte stukjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 2 tl citroensap
  • 12 plakken runderrookvlees
  • 12 cherrytomaatjes
  • Versgemalen peper

Rundvleesspiesjes

Heerlijke frisse rundvleesrolletjes aan een spiesje, lekker als tapas of als hapje bij de borrel.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1/2 kg runderbotten/schenkel
  • 2 mergpijpen
  • 1 grote prei
  • 2 uien
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 6 gekneusde peperkorrels

Runderbouillon

Een basisrecept voor 1 liter geconcentreerde runderbouillon (Bouillon de boeuf). Goed te gebruiken als basis voor soepen.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 g gerookte zalm
  • 3 kleine augurkjes
  • 0,25 rode ui
  • 0,25 el kappertjes
  • 0,5 tl crème fraîche
  • peper en zout
  • kleine aardappel
  • klein fijngesnipperd uitje
  • 1 ei

Zalmtartaar op minirösti

Een verrassende combinatie van zalmtartaar op een röstirondje.

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 verse vijg
  • 25 g gorgonzola dolce
  • 35 ml slagroom

Vijgen met gorgonzolamousse

Een makkelijk te maken amuse van verse vijg met gorgonzolamousse. Goed te gebruiken om bijvoorbeeld de smaak van vis te…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 4 vijgen
  • 150 g ricotta

Ricottamousse met vijgen en parmaham

Een lichte en luchtige amuse, gemaakt van een mousse van ricotta, vijg en Parmaham. Leuk voor op buffetten, als voorgerecht of…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 750 g witlof
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden en knoflook
  • 125 ml kookroom
  • wat verse peterselie
  • eventueel wat peper

Witlofsoep met roomkaas en spekjes

Een mooie romige soep, zacht van smaak. Heerlijk als voorgerecht bij een diner, maar ook goed te gebruiken als klein voorgerechtje…

(4.1 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 liter basis voor crèmesoep
  • 225 g spekblokjes
  • 120 g Zaanse mosterd

Zaanse mosterdsoep

Dit is een origineel recept van echte Zaanse mosterdsoep met spekjes.

(4.1 / 5)
x

Lost Password