Plaattaart met courgette en serranoham

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 6
  • Bereiding: 20 m
  • Kooktijd: 25 m
  • Klaar in: 45 m
Loading...
(0 / 5)

Een makkelijk te bereiden plaattaart met de frisheid van de kruiden en courgette en het zoutige van de ham. Dit recept is heerlijk met warm weer, maar past ook prima op een buffetje.

Ingrediënten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randjes overlappen, zodat er een grote plaat ontstaat. Duw dit goed aan en vouw de buitenste rand ongeveer een centimeter om zodat er een randje ontstaat.

  • Stap 2

    Snijd de knoflook en de verse kruiden fijn en meng dit met de roomkaas. Rasp de kaas en voeg dit samen met wat peper en zout toe aan het mengsel en roer het geheel goed door.

  • Stap 3

    Bestrijk de bodem tot aan de opstaande rand met het roomkaas mengsel, probeer dit gelijkmatig te verdelen. Snijd vervolgens de courgette in mooie dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op de roomkaas. Scheur vervolgens de helft van de serranoham over de taart en besprenkel het geheel met wat olijfolie.

  • Stap 4

    Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Doe vervolgens een grote hand rucola in een bak en besprenkel deze met zout en olie. Mix het geheel door elkaar en laat even staan.

  • Stap 5

    Haal de taart uit de oven wanneer deze goudbruin en gaar is, scheur de rest van de ham en verdeel deze over de taart. Snijd de taart in gelijke stukken en serveer deze met wat rucola erop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x

Wachtwoord kwijt