Een heerlijk pie van bladerdeeg gevuld met prei, champigons en sperziebonen, kip en magere spekreepjes. Er is altijd wel even tijd voor een heerlijke Pie!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de champignons in vieren. Snijd de knoflook fijn. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze even.
Bak de magere spekreepjes op een laag vuur zachtjes uit. Verhit de boter in een hapjespan. Kruid de kippendijen met wat zout, peper en de fijngesneden dragon. Bak de kip totdat deze volledig is dichtgeschroeid. Neem uit de pan.
Bak in het achtergebleven vet de champignons, knoflook en rosti voor circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep dit regelmatig om en voeg de prei en de sperziebonen toe. Schep regelmatig om en laat het geheel langzaam garen. Voeg tot slot de kip weer toe. Zet het vuur uit.
Verdeel het kipmengsel over de vier schaaltjes. Leg de plakjes bladerdeeg over elkaar en rol uit tot een rechthoekige lap. snijd de lap in smalle stroken van circa 1,5 tot 2 cm breed. Verdeel de repen in de lengte en breedte over het schaaltje, zodat er een vlechtpatroon ontstaat. Druk de repen goed aan op de rand. Dek de rand rondom af met een strook deeg. Besmeer met ei.
Bak de pie in het midden van de oven in circa 25-30 minuten goudbruin.