Sorbetijs – aardbeien munt

  • Hoeveelheid: 1
  • Portie: 4
  • Voorbereiding: 10 m
  • Kooktijd: 30 m
  • Klaar in: 40 m
Bezig met laden...
(0 / 5)

Een heerlijk verfrissend aardbeiensorbetijs met een tinteling van verse munt. Een lekker ijsje met een mooie structuur waarbij je jezelf en vrienden blij kunt verrassen.

Ingredi├źnten

  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +
  • Boodschappenlijst +

Werkwijze

  • Stap 1

    Breng het suiker en het water in een pan aan de kook totdat de suiker is opgelost. Laat het dan nog een paar minuutjes doorkoken. Meng het suikerwater en de vruchtenmassa en laat het goed afkoelen tot +/- 7 graden. Laat de ijsmachine alvast 10 minuten voor koelen.

  • Stap 2

    Zodra de ijsmachine is voorgekoeld zet dan de draaifunctie aan en giet de massa in de ijsbeker. Laat het geheel 20 min. draaien, totdat de massa de gewenste structuur heeft bereikt. Was de muntblaadjes schoon en snijd ze in kleine stukjes en schep ze door het ijs heen in een ijs bewaarbak. Bewaar deze in de vriezer totdat je het gaat gebruiken.

  • Zonder ijsmachine

    Doe de afgekoelde vruchtenmassa in een bak en zet deze afgesloten in de vriezer. Roer elke 15 minuten met een lepel goed door de bak en herhaal dit totdat de gewenste structuur is bereikt. Hoe meer men het ijs roert hoe minder kans er is op ijskristallen.

Tips & variaties

  • Snijd nog wat verse aardbeien in kleine stukjes en schep dit samen met de chocolade door het ijs.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
inspiry_recipes
x

Lost Password