Brunch

Shoarmataart Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 500 gram shoarmavlees
  • Pakje bladerdeeg
  • 2 paprika's
  • 2 eieren
  • 250 ml zure room
  • 40 gram boter of margarine
  • 1 deciliter koffiemelk
  • Taartvorm

Shoarmataart

Een lekkere shoarmataart om met zijn alle lekker van te kunnen eten. Heeft u niet zo veel zin om te koken…

(4.5 / 5)
Biefstuksalade in grote schaal Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 biefstukken
  • 1 zak rucola (circa 75 gram)
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien, geschild en gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Halve uitgeperste limoen
  • 1 eetlepel olie
  • Zeezout

Salade met biefstuk

Frisse rucola maaltijdsalade met biefstuk en courgette. Goed als hoofdgerecht, maar zeker ook lekker voor de lunch.

(0 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 125 gr ricotta
  • 1/2 lente-ui fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in korte stukjes
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 2 tl citroensap
  • 12 plakken runderrookvlees
  • 12 cherrytomaatjes
  • Versgemalen peper

Rundvleesspiesjes

Heerlijke frisse rundvleesrolletjes aan een spiesje, lekker als tapas of als hapje bij de borrel.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 verse vijg
  • 25 g gorgonzola dolce
  • 35 ml slagroom

Vijgen met gorgonzolamousse

Een makkelijk te maken amuse van verse vijg met gorgonzolamousse. Goed te gebruiken om bijvoorbeeld de smaak van vis te neutraliseren.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 4 vijgen
  • 150 g ricotta

Ricottamousse met vijgen en parmaham

Een lichte en luchtige amuse, gemaakt van een mousse van ricotta, vijg en Parmaham. Leuk voor op buffetten, als voorgerecht of…

(4.8 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 300 gr. rabarber
  • 450 gr. aardbeien
  • 60 ml. sinaasappelsap
  • 250 gr. geleisuiker speciaal
  • 5 gr. spekkoekkruiden
  • 5 gr. kardemon

Jam – Rabarber en aardbei

Heerlijk zachte rabarber-aardbeienjam met een verrassend kruidige smaak. Lekker voor op brood, beschuit, maar ook door de yoghurt.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • Hartige taartdeeg (zie link)
  • 2 preien
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • 50 gr Gruyère
  • 50 gr Emmentaler
  • 150 gr baconreepjes
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl chilipoeder
  • Peper

Preitaart met bacon

Een luchtige hartige taart met prei en bacon. Heerlijk als hoofdgerecht, maar ook prima te gebruiken bij een buffet of als lunchgerecht.

(2 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 50 gr. basilicum
  • 50 gr. parmezaanse kaas (Grano Pardano)
  • 25 gr. pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie

Pesto

Heerlijke pesto, lekker door het eten, als pastasaus of op bijvoorbeeld een stokbroodje.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 100 gr. Peppadew
  • 100 gr. Feta kaas
  • 25 gr. Roomkaas (Monchou)

Peppadew tapenade

Een van de lekkerste tapenades is de peppadew, licht zoet met een pittige twist.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst Bekijk voedingsstoffen
x
Ingrediënten
  • 800 ml melk
  • 400 gr bloem/meel
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • Beetje zout
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Soeplepel
  • Spatel
x
Voedingsstoffen
  • Calories: 210
  • Vet: 6.5 g
  • Eiwit: 7.6 g
  • Koolhydraten: 30 g

Pannenkoeken

De lekkerste pannenkoeken eet je altijd thuis, dat waren de woorden van mijn Opa als hij op woensdagmiddag pannenkoeken had gebakken.…

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 1 Banaan
  • 100 g dadels
  • 100 g havermout- of boekweitvlokken
  • 200 g wortel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 ml amandelmelk
  • 250 g zomerfruit (aardbeien, frambozen, zwarte bessen)
  • 50 g grove haver- of boekweitvlokken
  • 2 el kokosbloesemsuiker of rietsuiker
  • 2 tl spekkoekkruiden
  • 1 el kokosolie
  • 100 g aardbeien
  • 100 g frambozen

Ontbijtcake met zomerfruit

Favoriet in ons gezin. De ontbijtcake met vers zomerfruit. Hiermee de dag starten is pure verwennerij.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 3 geroosterde paprika's
  • 75 g walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 el granaatappelsiroop
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie (of extra citroensap)
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 el havermout of broodkruim
  • 2 tl komijnpoeder
  • Snufje cayennepoeder

Muhamarra

Een kruidige spread/tapenade welke goed smaakt op een toastje, in een salade of als dip bij rauwe groente.

(5 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2-3 tl honing
  • 80 g (gedroogde) vijgen
  • Handje pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout

Muffins van havermout met vijgen

Voor tussendoor, heerlijke gezonde muffins van havermout met vijgen en pecannoten. Smullen maar!

(4 / 5)
Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 115 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels steviakristal
  • 250 g aardbeien
  • 250 blauwe bessen
  • Fruit naar keuze en smaak

Mascarponetoetje – blauwe bessen

Een lekker koolhydraatarm dessert van mascarpone met verse aardbeien en blauwe bessen. Je kunt dit recept maken met elk vers fruit.…

(4.3 / 5)
Makreelwraps op een bord Ingrediëntenlijst
x
Ingrediënten
  • 2 el creme fraîche
  • 2 el citroensap
  • 15 gr bieslook (fijngesneden)
  • zout en peper
  • 1 gerookte makreelfilet
  • 4 meergranenwraps
  • 1/2 ijsbergsla (in reepjes)
  • 1/4 komkommer (in reepjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)

Makreelwraps

Makreelwrap is een gezonde en verantwoorde lunch of hoofdgerecht. Bij ons is het een absolute favoriet bij een buffet en high…

(0 / 5)
x

Wachtwoord kwijt